SALASANA           

Suojan talo

Yleistä SuojastaKarstulan Suoja on Karstulan Kiva ry:n omistama talo. Kiva järjestää talossa omaa toimintaa, kuten elokuvat sekä bingo. Kunnan ja monien muiden yhteisöjen kanssa järjestämme monenlaisia kulttuuritapahtumia ja juhlia. Lisäksi taloa vuokrataan ulkopuolisille erillaisiin tapahtumiin.

Talo on rakennettu vuonna 1931 Suojeluskunnan taloksi entisen palaneen, samalla paikalla sijainneen talon tilalle. Suojeluskunnan lakkautuksen jälkeen talo siirtyi kunnan omistukseen. Karstulan Kiva osti talon kunnalta 1960 -luvulla.

Suojan Elokuvat - elämyksiä jo vuosikymmenien ajan"Minne niin kiire? Tietysti Suojan Elokuviin! Valio-ohjelmistomme takaa sen, ettei teidän tarvitse iltojanne ikävässä elellä, vaan voitte viettää ne miellyttävästi hyvien ja antoisien koti- tai ulkomaisten elokuvien parissa."

Näin mainosti itseään Suojan Elokuvat joskus muinaisessa menneisyydessä. Samoilla sanoilla voisi uudistettu Suojan Elokuvat mainostaa itseään vielä tänäkin päivänä.
Suojan elokuvateatteri on toiminut Karstulassa jo vuosikymmenien ajan perinteikkäässä suojeluskuntatalossa. Säännöllisesti toimiva elokuvateatteri ei ole Karstulan kunnan kokoisissa kunnissa kovinkaan yleinen asia.

Pitkän matkan aikana haasteista ei ole ollut puutetta. Haasteista huolimatta elokuvateatterin valkokankaan tarjoamat, elämää suuremmat elämykset ovat houkutelleet vuosittain tuhansia katsojia Suojalle. Esimerkiksi 1990-luvulla katsojamäärät kipusivat välillä lähes 5000 katsojaan. 1990-luvulta löytyy myös Suojan tähän astinen katsojaennätys, kun vuonna 1998 Titanic räjäytti potin. Titanic keräsi Suojalla peräti 1214 katsojaa.

Kun vuosittain Suojalla esitettyjä elokuvia on laitettu järjestykseen katsojamäärän mukaan, on kärkikymmenikön elokuvista suurin osa ollut lastenelokuvia tai kotimaisia elokuvia.

Vuonna 2015 Suojan Elokuvat teki ennätystuloksen, kun katsojamäärä rikkoi 5000 katsojan rajan. Yli 5100 katsojan vuosi on Suojan paras elokuvavuosi pitkiin aikoihin.
Vuoden 2015 kärkikymmenikössä oli Suojalla peräti seitsemän kotimaista elokuvaa, joten suomalaisen elokuvan suosio sälyi suurena.


Elokuvateatteri


Suojan elokuvateatterin nousevassa katsomossa on 104 istumapaikkaa. Jalkatilaa riittää kaupungin kilpailijoihin nähden ja kankaan koko on niin valtava että THX-standardit täyttyvät kirkkaasti myös takarivissä.


Vanha filmiprojektori on korvattu huipputarkalla 2K digitaaliprojektorilla, joka mahdollistaa myös 3D-näytökset 3D-lasien avulla. Kuvanlaatu on Blu-ray-elokuvia parempi! Äänentoistos on myös uusittu täysin. Istuimia tärisyttävästä äänentoistosta huolehtivat suuret etukaiuttimet, keskikaiutin sekä tehokas subwoofer. Tilaäänet luodaan kahdeksan pienemmän takakaiuttimen avulla.Alakerta


Vuoden 2013 Helmikuusta alkaen Suojan alasalissa toimii Lounas-Kahvila Hertta. Hertan lounaspöytä katetaan arkipäivisin kello 10:30-15 ja lounaan lisäksi tarjolla on grilliruokaa sekä annoksia. Ja tarjolla on tietenkin myös kahvia sekä tuoreita leivonnaisia niin makean- kuin suolaisennälkäänkin. Maksuvälineenä käy myös lounasseteli.

Hertta tarjoaa myös kokous- ja juhlapalveluita asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Voimme järjestää juhlat omissa tiloissamme tai asiakkaan luona, tuoda paikalle ainoastaan ruuan tai tarjota koko paketin tarjoiluun saakka. Hertta lupaa tuoda helpotusta asiakkaidensa arkeen ja juhlaan olipa tarpeena sitten voileipäkakku tai sukujuhlien ruokailu. Ei ole niin suurta tai pientä tilaisuutta, johon ei kannattaisi kysyä tarjousta Hertalta. Suunnitellaan yhdessä hyvät juhlat!

Tilamme taipuvat monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Meillä on myös seutukunnan suurin valkokangas joten mittavatkin kokoukset ja esitykset Powerpoint-esityksineen onnistuvat meillä joustavasti.

Ota yhteyttä! Puh. 045 359 9005 tai lounaskahvilahertta@gmail.com


Kuvat © Jussi Koskela

Aiemmat elokuvat

Vuodelta: 2018201720162015201420132012