Karstulan Kiva esittää

Suojan Elokuvat

Ladataan sivua
Valikko

Luontosinfonia

S 1 t 15 min Luonto, kotimainen
Näytökset perjantaina 22.3.2019. alkaen.
Ohjaaja: Marko Röhr


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ ”Kun henkeäsalpaavat maisemat saavat seurakseen mahtavan musiikin, lopputulos on silmiä hivelevä ja mieltä rauhoittava.” - H.L., Eeva

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ ”Katsojalle tarjotaan näyttävästi luontoa sekä metsässä, vedessä että ilmassa. Röhrin hallinnassa Liakkan taidokas kuvaus, Lettisen ja Mercerin upea leikkaus sekä Aaltion tunnelmallinen musiikki upeasti Vantaan viihdeorkesterin tulkitsemana tuovat katsojalle todellisen luontosinfonian fiiliset suoraan kaikille tuntoaisteille.” - J.L.S., Smackthejack.net

⭐️⭐️⭐️⭐️ ”Luontosinfonia on häpeilemättömän romanttinen Suomen luonnon esittelemisessä. Se nykii juuri oikeista sydänlangoista ja luo katsojaan ylpeyttä kauniista maisemistamme.” - T.A., Itä-Savo

"Luontosinfonia on kaunis ja jopa meditatiivinen kunnianosoitus maamme kauniille luonnolle, jota on syytä varjella. Elokuvassa ei ihmisen jättämä jälki näy lainkaan, mikä käy raikkaasta tuulahduksesta luonnon vapaudesta ja omaehtoisuudesta."
Episodi


Luontosinfonia-elokuvassa ainutlaatuinen luontokuvaus sulautuu musiikin harmoniaan. Säveltäjä Panu Aaltion musiikki kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen kaikkina vuodenaikoina. Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän suurteos esittelee luontokuvauksen helmet teoksessa, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Elokuvan on ohjannut Marko Röhr ja elokuvannut Teemu Liakka.

Luontosinfonian Dolby Atmos ääni tekee Panu Aaltion Vantaan sinfoniaorkesterille, 40-hengen kuorolle ja solisti Johanna Kurkelalle säveltämästä musiikista elokuvan päätähden. Atmos antaa säveltäjälle mahdollisuuden osallistua kerrontaan ennen kuulumattomalla tavalla: instrumentit, kuoro ja solisti saavat eri kohtauksissa oman paikkansa ääniavaruudessa ja kertovat siten tarinaa tavallista elokuvamusiikkia suuremmassa roolissa.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Marko Röhr. Elokuvassa kiteytyy Röhrin vuosikymmeniä kestänyt kiinteä suhde luontoon, joka on saanut hänet tuottamaan lukuisia luontoelokuvia kuten Vedenalainen Islanti, Neljä elementtiä, Metsän tarina, Järven tarina ja Ailo – pienen poron suuri seikkailu. Röhr on myös aktiivinen luonnon puolestapuhuja ja ymmärtää kuinka tärkeää sen tila on meille kaikille.

"Luontosinfonia kertoo Suomen kauneudesta, luontomme monimuotoisuudesta, sen pienistä ja suurista ihmeistä. Toivon, että sen äärelle voi hetkeksi pysähtyä, kokea rauhan, tuntea itsensä osaksi luontoa ja oivaltaa sen merkityksen ihmisen elämälle. Luonto ei vaadi eikä puhu, se puhuttelee." Marko Röhr (ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja)

Lisää tietoa:
Elokuvan traileri
Internet Movie Database (englanniksi)
Wikipedia (suomeksi)
Wikipedia (englanniksi)
Rotten Tomatoes (leffa-arvosteluja, englanniksi)