Karstulan Kiva esittää

Suojan Elokuvat

Ladataan sivua
Valikko
Voit vierittää kuvia sivusuunnassa

Suojan talo

Karstulan Suoja on Karstulan Kiva ry:n omistama talo. Kiva järjestää talossa omaa toimintaa, kuten elokuvat sekä bingo. Kunnan ja monien muiden yhteisöjen kanssa järjestämme monenlaisia kulttuuritapahtumia ja juhlia. Lisäksi taloa vuokrataan ulkopuolisille erilaisiin tapahtumiin.

Talo on rakennettu vuonna 1931 Suojeluskunnan taloksi entisen palaneen, samalla paikalla sijainneen talon tilalle. Suojeluskunnan lakkautuksen jälkeen talo siirtyi kunnan omistukseen. Karstulan Kiva osti talon kunnalta 1960 -luvulla.

Suojan Elokuvat

Elämyksiä jo vuosikymmenien ajan

"Minne niin kiire? Tietysti Suojan Elokuviin! Valio-ohjelmistomme takaa sen, ettei teidän tarvitse iltojanne ikävässä elellä, vaan voitte viettää ne miellyttävästi hyvien ja antoisien koti- tai ulkomaisten elokuvien parissa."

Näin mainosti itseään Suojan Elokuvat joskus muinaisessa menneisyydessä. Samoilla sanoilla voisi uudistettu Suojan Elokuvat mainostaa itseään vielä tänäkin päivänä.

Suojan elokuvateatteri on toiminut Karstulassa jo vuosikymmenien ajan perinteikkäässä suojeluskuntatalossa. Säännöllisesti toimiva elokuvateatteri ei ole Karstulan kunnan kokoisissa kunnissa kovinkaan yleinen asia.

Pitkän matkan aikana haasteista ei ole ollut puutetta. Haasteista huolimatta elokuvateatterin valkokankaan tarjoamat, elämää suuremmat elämykset ovat houkutelleet vuosittain tuhansia katsojia Suojalle. Esimerkiksi 1990-luvulla katsojamäärät kipusivat välillä lähes 5000 katsojaan. 1990-luvulta löytyy myös Suojan tähän astinen katsojaennätys, kun vuonna 1998 Titanic räjäytti potin. Titanic keräsi Suojalla peräti 1214 katsojaa.

Kun vuosittain Suojalla esitettyjä elokuvia on laitettu järjestykseen katsojamäärän mukaan, on kärkikymmenikön elokuvista suurin osa ollut lastenelokuvia tai kotimaisia elokuvia. Voi sanoa, että varsinkin lastenelokuvien suosion ja sitoutuneen talkootyön ansiosta Suojalla on voitu pyörittää elokuvateatteria.

Ennen vuoden 2012 digitalisointia on Suojalla esitetty noin 40 elokuvaa vuosittain ja niistä on ollut yhteensä noin 80 esitystä. Esimerkiksi vuonna 2011 Suojalla esitettiin 38 elokuvaa. Myös tällöin parhaiten menestyivät lastenelokuvat.

Nyt digitalisoinnin ansiosta esitettävien elokuvien ja esitysten määrää pystytään tuntuvasti lisäämään. Puolen vuoden tauon ja valtavan remontin jälkeen Suoja avasi ovensa nykyaikaistettuna teatterina 31.8.2012.

Elokuvateatteri

Vuonna 2021 remontoidussa Suojan elokuvateatterin nousevassa katsomossa on 132 istumapaikkaa. Jalkatilaa riittää kaupungin kilpailijoihin nähden ja kankaan koko on niin valtava, että THX-standardit täyttyvät kirkkaasti myös takarivissä.

Elokuvat näytetään huipputarkalla 2K digitaaliprojektorilla. Kuvanlaatu on Blu-ray-elokuvia parempi! Äänentoisto on myös uusittu täysin. Istuimia tärisyttävästä äänentoistosta huolehtivat suuret etukaiuttimet, keskikaiutin, sekä tehokas subwoofer. Tilaäänet luodaan kahdeksan pienemmän takakaiuttimen avulla. Käytössä on 5.1-äänijärjestelmä.

Lounaskahvila Hertta

Vuoden 2013 Helmikuusta alkaen Suojan alasalissa toimii Lounas-Kahvila Hertta. Hertan lounaspöytä katetaan arkipäivisin kello 10:30-15 ja lounaan lisäksi tarjolla on grilliruokaa sekä annoksia. Ja tarjolla on tietenkin myös kahvia sekä tuoreita leivonnaisia niin makean- kuin suolaisennälkäänkin. Maksuvälineenä käy myös lounasseteli.

Hertta tarjoaa myös kokous- ja juhlapalveluita asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Voimme järjestää juhlat omissa tiloissamme tai asiakkaan luona, tuoda paikalle ainoastaan ruuan tai tarjota koko paketin tarjoiluun saakka. Hertta lupaa tuoda helpotusta asiakkaidensa arkeen ja juhlaan olipa tarpeena sitten voileipäkakku tai sukujuhlien ruokailu. Ei ole niin suurta tai pientä tilaisuutta, johon ei kannattaisi kysyä tarjousta Hertalta. Suunnitellaan yhdessä hyvät juhlat!

Tilamme taipuvat monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Meillä on myös seutukunnan suurin valkokangas joten mittavatkin kokoukset ja esitykset Powerpoint-esityksineen onnistuvat meillä joustavasti.

Ota yhteyttä! Puh. 045 359 9005 tai lounaskahvilahertta@gmail.com